De terugkeer van de Opel Manta, maar dan elektrich

Volgens Opel zelf komt de icoon van het merk terug op de markt, maar dan wel volledig elektrisch. Met deze aankondiging laat Opel weten dat Opel wel echt serieus is om vanaf 2028 alleen maar elektrische auto's te verkopen. 

De introductie 

Opel wilde kenbaar maken met de elektrische variant van de Manta, dat ervan af 2024 van elke variant een elektrische te koop is. De auto die hier onder staat staat dus niet op de markt. Zo geeft Opel aan dat de auto is gebaseerd op een klassieke Manta en die komt niet meer door de strenge veiligheidskeuringen van vandaag.

Opel Manta GSe Elektromod - First driving test - Ruetir

De nieuwe Opel Manta

Hoe de nieuwe Manta er precies uit komt te zien is nog niet bekend. De foto hieronder is het eerste idee, maar Opel heeft zelf aangegeven dan de auto zelf nog veel zou kunnen veranderen. Er is in het algemeen nog vrij weinig bekend over de auto.

Opel Manta (2025): Elektro, PS & GSe | autozeitung.de 

Opel het eclectische merk van de toekomst

Vanaf 2028 biedt Opel alleen nog maar elektrische auto's aan wat voor ons de belangrijkste markt is Europa. Dit is natuurlijk goed nieuws dat een merk als Opel zich inzet voor een betere toekomst. En als Opel er winst in ziet zal het niet lang meer duren voordat andere merken zullen volgen. 

 

Sem Gelderblom, Laadpaaldirect.nl