Subsidie

Subsidieregeling elektrisch rijden

Voordelen als particulier

Het subsidiëren van tweedehands elektrische auto’s is uniek in Europa. Wanneer u als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt kunt u subsidie krijgen. Het maakt niet uit of u een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen.

U kunt als particulier, wanneer de auto geen omgebouwde elektrische auto is, een (oorspronkelijke) cataloguswaarde heeft die lager is dan €12.000 of hoger dan €45.000,- en een minimale actieradius heeft van 120 km.  €2.000,- subsidie wanneer het om een tweedehands elektrische auto gaat en € 2.950,- subsidie wanneer u een nieuwe auto koopt.

Klik hier voor verdere informatie op de site van het RVO of klik hier voor de autolijst om te kijken of de auto die u eventueel op het oog heeft voldoet aan de voorwaarden.

 

Voordelen als ondernemer

Als ondernemer heeft u naast de gunstige bijtelling ook voordeel met de investering in een laadvoorziening. Op de milieulijst vind u onder code G 3720 de specificatie waar de lader aan moet voldoen. Meer actuele informatie vindt u via onderstaande snelkoppelingen: 

Klik hier voor algemene MIA/VAMIL informatiepagina van RVO

Brochure MIA/VAMIL (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland): Milieulijst_2023