Subsidie

Subsidieregeling RVO MIA elektrisch rijden voor ondernemers

Voordelen als particulier

Het subsidiëren van tweedehands elektrische auto’s is uniek in Europa. De regeling, die ook voor leaseauto’s geldt, werd in maart al aangekondigd. U kunt als particulier, wanneer u een elektrische auto koop die een waarde heeft tussen de €12.000 en €45.000,-, aanspraak maken op €2.000,- subsidie wanneer u een tweedehands elektrische auto koopt en €4.000,- subsidie wanneer u een nieuwe koopt. Een ander voorwaarden is dat de (volledig)elektrische auto een actieradius van minimaal 120 kilometer moet hebben. 

Wanneer u als particulier een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt kunt u vanaf 1 juli 2020 subsidie krijgen. Het maakt niet uit of u een nieuwe of gebruikte elektrische auto koopt. De subsidie Elektrische personenauto’s particulieren (SEPP) geldt ook voor particulieren die privé een elektrische auto willen leasen.

Kijk voor meer informatie op de pagina van de Rijksoverheid: klik hier

 

Voordelen als ondernemer

Als ondernemer heeft u veel voordeel als u elektrisch gaat rijden. In Nederland zijn er namelijk fiscale regelingen die het elektrisch rijden stimuleren. Ook een investeringen in laadpalen kan fiscaal of voor een subsidie interessant zijn. Meer actuele informatie vindt u via onderstaande snelkoppelingen: 

Algemene MIA/VAMIL informatiepagina: http://www.rvo.nl/subsidie-regelingen/mia-en-vamil

Brochure MIA/VAMIL (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland): Milieulijst_2021