Een Alfen Laadpaal kopen met installatie

Als producent van technologisch vooraanstaande laadpalen biedt Alfen geavanceerde producten. De laadpalen van Alfen zijn voorbereid op de toekomst en bieden slimme oplossingen om het laden van de elektrische auto eenvoudig en gebruiksvriendelijk te maken.

Alfen proline laadpaal Alfen double proline
 

Alfen is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van technologisch en kwalitatief hoogwaardige laadpalen voor elektrische auto's

Alfen heeft oog voor de wensen van EV-rijders, bedrijven en serviceproviders.

Als producent van technologisch vooraanstaande laadpalen biedt Alfen geavanceerde producten voor elke toepassing en elke wens. De laadpalen van Alfen zijn voorbereid op de toekomst en bieden slimme oplossingen om het laden van de elektrische auto eenvoudig en gebruiksvriendelijk te maken.

Alle Alfen laadpalen zijn Renault ZE-ready!

Iedere laadpaal van Alfen is voorzien van DC-Detectie.

Alfen Laadpaal kopen met installatie | Wij zijn officiële Alfen reseller | Bel direct voor advies op maat 0172-750 775 | Actief sinds 2014

Laadpaal Installaties door heel Nederland

Bel ons voor een laadpaal offerte op maat of advies: 0172-750 775

Alfen laadpaal kopen met vaste kabel of socket

Bij de s-line en pro-line laadpaal van Alfen is er keuze tussen een laadpaal met een socket of een laadpaal met een vaste kabel. Maar de vraag welke is de beste keuze voor u? Voor de keuze tussen een socket en een vaste kabel is het belangrijk om goed na te denken welke het beste past bij uw situatie.

Een vaste kabel is erg handig en eenvoudig voor een laadpaal thuis omdat de kabel er altijd is en vast zit aan je laadpaal. Als je bijvoorbeeld een keer geen kabel bij je hebt om mee te laden kan je met een laadpaal met vaste kabel gewoon laden.

Met een socket kan je zelf kiezen wat voor kabel je gebruikt, als je zelf een kabel hebt die je wilt gebruiken kan dat met de socket versie. Als je twee auto's hebt die met twee verschillende type kabels laden of als je visite krijgt die een auto hebben die met type 1 laadt kan een laadpaal met een socket een goede keuze zijn omdat die met type 1 en type 2 kan laden als je zelf de goede kabel ervoor hebt.

S-line laadpaal

De s-line is het instapmodel van Alfen gescikt voor thuis, de laadpaal is beschikbaar in twee verschillende versies. Een versie met een socket en een versie met een vaste kabel. Naast dat is er geen verschil tussen de twee laadpalen. Bij de s-line laadpaal krijg je gratis rfid als je voor de optie kiest, dit is voor verrekening. De laadpaal kan met maximaal 3-fase 11kW laden en heeft een aantal extra opties. Als extra optie kan je bij de laadpaal smart charging of loadbalancing krijgen. Ook kun je kiezen voor een 1-fase of 3-fase installatie en een wandmontage of paalmontage. Tot slot kan je ook bij de vaste kabel versie van de laadpaal kiezen tussen een 5 meter en 7 meter vaste kabel. Als u meer informatie over de s-line laadpaal wilt kunt u de product pagina van de s-line bekijken.

Pro-line laadpaal

De alfen pro-line is de premium versie van de alfen eve laadpaal, deze laadpaal is geschikt voor zakelijk en thuis. De pro-line heeft net als de s-line een versie met een vaste kabel en een versie met een socket. De pro-line wel een aantal extra functies. De makkelijkst zichtbare functie is het display van de laadpaal, de pro-line komt met een display op de laadpaal die meer inzicht biedt over de laadsessies. Ook kunt u er voor kiezen uw eigen logo op de display te zetten als extra optie bij de laadpaal. Een andere extra optie bij de laadpaal is de mogelijkheid voor 32A laden. Dit betekent dat de laadpaal met 3-fase tot wel 22kW kan laden (*). Net als de s-line heeft deze laadpaal ook de mogelijkheid voor load balancing, rfid voor verrekening en smart charging. Voor meer informatie over de pro-line laadpaal kunt u kijken op de product pagina van de pro-line.

(*) De laadsnelheid wordt overigens niet alleen door de lader bepaald, maar ook door de aansluiting (meterkast) en het type auto. De meest hybride voertuigen laden maximaal 3,7 kW en enkele zelfs 6,9kW. De meeste volledig elektrische auto's laden 11kW (16A), maar sommige kunnen zelfs 22kW laden. Om de auto die er geschikt voor zijn 6,9kW of 22kW te kunnen laden moet de lader worden uitgevoerd met de 32A upgrade en uiteraard moet de aansluiting ook minimaal 3x35A zijn. Bij de standaar 3-fase aansluiting (3x25A) zal de laadsnelheid van de voertuigen die 32A kunnen laden zullen maximaal 5,7kW (1-fase) of 17kW (3-fase) laden.

Waarom een Alfen laadpaal laten installeren door laadpaaldirect:

Een Alfen laadpaal is een complex apparaat dat door de toepassing buitenshuis en het continue grote vermogen wat getrokken word, veilig gemonteerd dient te worden. Deze installatie dient door een gecertificeerde installateur met kennis van Alfen Laadpalen te gebeuren.

Zwaardere kabel

Standaard monteren de laadpaal met een zwaardere kabel dan strikt noodzakelijk.
Dit heeft voor u meerdere voordelen:

  • Minder verlies in de kabel (zuiniger)
  • Minder warmte ontwikkeling (veiliger)
  • Voorbereid op een zwaarder toekomstig laadpaal (laadpunt upgrade)

Alfen laadpaal installatie

Onze vaste installatiepartner heeft al duizenden laadpalen geïnstalleerd en de monteurs weten wat ze doen. Wij gebruiken altijd een aparte aardlekautomaat, als de aardlek er 'uitslaat' dan is alleen uw laadpaal stroomloos en niet uw hele huis. Wij laten de laadpaal altijd werkend achter. Wij hanteren vaste heldere laadpaal installatie prijzen. Twee jaar uneto installatie garantie via onze installateur.
Toon 1 - 6 van 6