Laadpaal met vaste kabel of socket?

Als u van plan bent een laadpaal te gaan kopen is het belangrijk om te weten of je een laadpaal met een vaste kabel of met een socket wilt hebben. De 2 hebben een aantal verschillen die belangrijk zijn om te weten.

Een aantal laadpalen die wij aanbieden hebben een versie met een vaste kabel en een versie met een socket. Dus kun je zelf kiezen of je een socket of vaste kabel wilt hebben. Bij andere laadpalen heb je die keuze niet.

Laadpaal met vaste kabel

Een laadpaal met een vaste kabel heeft een laadkabel die vast aan de laadpaal zit. Deze kabel is tegenwoordig bijna altijd een type 2 kabel. Je hoeft geen eigen laadkabel te gebruiken of te kopen om te kunnen laden.

Een laadpaal met vaste kabel dus erg handig als laadpaal thuis omdat je altijd een laadkabel hebt om direct te gaan laden, je hoeft niet steeds je kabel uit te kofferbak te halen als je wilt gaan laden. En als je een keer geen kabel hebt hoef je je geen zorgen te maken dat je niet kan laden.

Laadpaal met socket

Een laadpaal met een socket heeft geen kabel aan de laadpaal en moet je dus een eigen laadkabel gebruiken om te laden met de laadpaal. Een laadpaal met een socket heeft een aantal voordelen vergeleken met een laadpaal met vaste kabel.

Ten eerste kan je zelf kiezen welke laadkabel jij wilt gebruiken voor het laden. Ook kan je bij een aantal merken een kabel bij de laadpaal kopen. Een eigen kabel kan ook handig zijn als je twee auto's hebt die met verschillende typen kabel laden. Bij een vaste kabel kan maar voor 1 type kiezen maar bij een socket kan je natuurlijk je eigen laadkabel op de laadpaal gebruiken met het gewenste type.

Een meer cosmetisch voordeel is dat je geen kabel hebt die in de weg zit als je niet aan het laden bent wat er een veel gevallen beter uit zal zien.

Ten slotte is een laadpaal met een socket meer toekomstbestendig, als je bijvoorbeeld in de toekomst een nieuwe auto komt die met een ander type kabel laadt hoef je niet een nieuwe laadpaal te kopen om weer thuis te laden.