FIRE ISOLATOR

Ontdek hoe de FIRE⚡️ISOLATOR een brandende situatie in een parkeergarage omvormt van chaos naar controle.

Heb je ooit nagedacht over de mogelijke brandrisico's bij elektrische auto's (EV's)? De FIRE⚡️ISOLATOR is een slim idee dat is ontwikkeld om brandincidenten met EV's te voorkomen.

Waarom is de FIRE⚡️ISOLATOR noodzakelijk? Het blussen van brand in EV's is complex vanwege de geavanceerde batterijsystemen. Na grondig onderzoek en overleg met deskundigen wordt één ding duidelijk: een brand in een EV kan zich snel verspreiden, vooral in omgevingen zoals parkeergarages.

Hoe werkt het?

Stel je voor: een elektrische auto vat vlam in een parkeergarage. Het probleem is dat deze brand niet gemakkelijk te blussen is met een gewone brandblusser. Vanwege de lithium-ionbatterijen kan het vuur steeds opnieuw ontbranden. De enige effectieve manier om dit te beheersen, is door de auto volledig onder te dompelen in water, wat de brandweer ook zal doen.

Echter, voordat de brandweer dit kan doen, moet de auto uit de garage worden getrokken. Dit kan vaak leiden tot schade aan de garage. Om de mogelijke schade te minimaliseren, komt de Fire Isolator in beeld. Deze "branddeken" zorgt ervoor dat het vuur tijdelijk wordt ingedamd en er geen verdere schade aanricht wordt in de garage.

Maar de branddeken is slechts een element van een volledige en doordachte aanpak. Voor een optimale veiligheid en effectiviteit raden we ten zeerste aan om te investeren in de complete kit, inclusief de Aerosol en Water vernevelaar. Deze aanvullende componenten tillen de brandbestrijding naar een hoger niveau en bieden een uitgebreide bescherming.

Hoe werkt dit geavanceerde systeem?

Wanneer zich een brandincident voordoet, gaat de Fire Isolator de uitdaging aan met een drieledige aanpak. Nadat de deken over de auto is getrokken kan je de het Aerosol element onder de auto gooien. 

Het Aerosol element is ontworpen om een specifiek samengestelde aerosol stof te verspreiden die de temperatuur extreem verlaagt en de zuurstof aan de vlammen onttrekt. Dit onderdrukt de brand en voorkomt dat deze zich verder verspreidt.

Door vervolgens de deken te besproeien met water via de Watervernevelaar, wordt het koelende effect van het Aerosol element versterkt. Dit tweede niveau van blussing vermindert de temperatuur nog verder en versterkt het vermogen om de brand onder controle te krijgen.

Deze gecombineerde aanpak heeft meerdere voordelen. Niet alleen wordt de brand bedwongen en de verspreiding ervan voorkomen, maar het creëert ook een veilige omgeving waarin de brandweer de auto uit de garage kan slepen zonder het risico van verdere escalatie.

Kortom, de slimme FIRE⚡️ISOLATOR biedt meer dan alleen een deken. Met de toevoeging van de Aerosol en Water vernevelaar in de complete kit, ben je voorbereid op een doeltreffende en veilige respons op brandincidenten bij elektrische auto's. Bescherm je waardevolle bezit met deze geavanceerde benadering voor brandveiligheid.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe je deze innovatieve oplossing kunt implementeren om de veiligheid van jouw elektrische auto te waarborgen. Jouw gemoedsrust en de bescherming van je bezit zijn onze hoogste prioriteit.

Toon 1 - 6 van 6