Keuzehulp Laadpaal thuis - Bij ons koopt u de ideale laadpaal thuis

Laadpaal kopen voor thuis? Wij helpen u graag een geschikte laadpaal of wallbox thuis te selecteren. Liever persoonlijk advies bel direct: 0172-750775.

Wij helpen u graag een geschikte laadpaal of wallbox thuis te selecteren.

Laadpaal kopen thuis?

Als je een zakelijke laadpaal of wallbox thuis laat installeren, dan wil je er natuurlijk één die goed past bij voor jouw persoonlijke situatie.
  • Hoe kies je de beste wallbox of laadpaal voor thuis?
  • Wat zijn de valkuilen bij een thuis laadpaal en waar moet je op letten?
  • Hier onder zullen we verduidelijken wat er komt kijken bij een laadpaal kopen en een laadpaal thuis installeren

Voor persoonlijk advies, bel naar - ☎ 0172 750 775 

Of stuur een e-mail naar [email protected] 

 

Een laadpaal thuis is ideaal, niks is fijner dan een laadpaal thuis die er voor zorgt dat u iedere ochtend vertrekt met een volle batterij. Een laadpaal thuis kopen is dus zeer aan te raden, u kunt echter niet zomaar een willekeurig laadpunt of laadpaal thuis laten plaatsen. De aansluiting in uw woning moet beschikken over voldoende vermogen om veilig te kunnen kiezen voor een hoog vermogen laadpaal.
Er is sowieso niet altijd 3-fase stroom aanwezig, wat het laden een stuk sneller kan maken.

De beste en meest veilige oplossing is een thuis laadpaal inclusief loadbalancing. Loadbalancing is gemaakt om het beschikbare vermogen in uw meterkast maximaal te kunnen gebruiken en te verdelen tussen de laadpaal en de rest van uw huis.

Ook moet er gekozen worden tussen een laadpaal met socket of een vaste kabel. Veelal kiezen onze klanten voor een laadpaal met een vaste kabel. U hoeft dan niet de bij de auto meegeleverde losse laadkabel in- en uit de auto te halen, maar simpelweg de vaste kabel (met stekker) uit de houder te halen en in de auto te pluggen. Ook als u weer weg gaat, haalt u de stekker uit de auto en plaats deze terug in de houder aan de muur.

Tot slot kunt u besluiten om de verbruikte energie automatisch te laten verrekenen met uw werkgever (of eigen onderneming), dit noemen we een laadpaal backoffice.

Ook is het mogelijk om de verbruikte stroom handmatig te declareren. Voor het eerste optie heeft u een laadpaal nodig met RfiD (Laadpas) en een backoffice abonnement als u het handmatig wilt declareren is een laadpaal met kWh meter voldoende.

Laadpaal kopen NewMotion

Opladen met een 1-fase of 3-fase laadunit?

Hebt u thuis een 1-fase of een 3-fase aansluiting? Met een 3-fasenaansluiting kun je sneller laden. Dat is vooral handig als je verwacht dat je auto in korte tijd weer een volle lading moet hebben. Maar als je de auto vooral incidenteel gebruikt voor kortere stukjes, dan hoef je niet per se deze upgrade te maken. Je laadpaal moet er wel geschikt voor zijn. En als je nu nog een 1-fase-aansluiting hebt, dan is het handig om te kiezen voor een laadpaal die ook in de toekomst met 3-fasenstroom kan werken, ook kunt u alvast een 3-fase grondkabel laten leggen zodat na een upgrade van de meterkast niet opnieuw gegraven hoeft te worden. Immers, de laadpaal is een grotere investering dan het realiseren van een 3-fasenaansluiting en wellicht wil je in de toekomst wel sneller kunnen laden.

Laadpaal thuis met Load Balancing

Dit is een extra optie die een laadpaal in de software moet hebben. Het helpt om te voorkomen dat je in de meterkast overbelasting krijgt door stroom als je de auto aan het opladen bent. Zeker als je tegelijkertijd een wasmachine, vaatwasser of inductiekookplaat gebruikt. Of als je een warmtepomp hebt. Met een laadpaal met dynamic Load Balancing laadt de auto minder snel op, of helemaal niet, als er op andere plaatsen veel stroom wordt gevraagd. Laadpalen thuis met loadbalancing staan vaak in verbinding met de T1 poort van de slimme meter, het is dus belangrijk om te weten of u er een hebt en welk type...

Direct laden of met een laadpas en automatische verrekening van stroomkosten

Je kunt de laadpaal thuis direct laten opladen als je de stekker in de auto steekt. Dan kan eigenlijk iedereen de auto opladen. Wil je dat niet, dan kies je een laadpaal met een kaartlezer. Dan heb je een extra beveiliging tegen gebruik van de laadpaal thuis door anderen. Je kunt ook bijhouden wie er aan het laden is en hoeveel er geladen is. Zeker als je een leaseauto van de zaak hebt is dit handig, omdat je dan ook de kosten van het opladen thuis terug kunt krijgen. Als u het handmatig wilt, kunt en mag declareren is een laadpaal met kWh meter voldoende.

Laadpaal met vaste kabel of een aansluiting met socket

Je kunt een laadpaal thuis krijgen met een vaste kabel of met een socket waar je een losse kabel, bijvoorbeeld die uit de auto, in steekt. Dan heb je dus eigenlijk een stopcontact om te laden. Dat laatste is handig om te gebruiken als je twee elektrische auto’s hebt waarbij één een type-2-stekker heeft. Dat is tegenwoordig wel de standaard. Een aantal elektrische auto’s, vooral wat oudere en die uit Azië of de Verenigde Staten, heeft een type-1-stekker. Heb je een laadpaal thuis met een vaste type-2-stekker aan de kabel, dan zou je die niet kunnen opladen. En dan kies je een laadpaal met een socket zodat je allebei de kabels erin kunt steken.

Muurmontage(wallbox) of kies je voor een laadpaal?

Het lijkt een kleine vraag maar het is toch erg praktisch… wil je de laadpaal aan de muur bevestigen, dus een laadpaal met muurmontage (wallbox), of kies je een  laadpaal die op een paal is gemonteerd? In het laatste geval staat de paal verder van het huis af maar moet je een extra paal bestellen om hem op vast te maken. Dat kost toch vaak een paar honderd euro extra.

Vormgeving en kleuren

Het oog wil ook wat, dus een fraaie laadpaal thuis aan de muur of op een paal is ook wat waard.
We hebben laadpalen die witte, donkergrijze of zwarte zijn, er zijn ook laadpalen die je in verschillende kleuren kunt bestellen of zelfs in een bepaalde kleur gespoten kunnen worden.
De locatie van de laadpaal speelt hier ook in mee, prominent op de oprit of verstopt in de garage maakt een groot verschil, bij de keuze voor een bepaald uiterlijk.

Installatie van de Laadpaal

Wanneer u een bepaalde thuis laadpaal hebt uitgezocht dan is het belangrijk om deze te laten installeren door een deskundige monteur die niet anders doet dan laadpalen installeren. Zij zijn bekend met de regels en weten de valkuilen te ontwijken. 
Uiteraard beschikken wij over dergelijke laadpaal installateurs en kunnen wij de laadpaal probleemloos voor u installeren. Bekijk onze laadpaal installatie pakketten voor meer informatie.

Meer vragen over de keuze van uw laadpaal, bel ons gerust.

Hebt u meer vragen rond de keuze een laadpaal thuis en de bijbehorende installatie, dan kun je ons altijd bellen of e-mailen. We denken graag met u mee!

✔ Thuis laden is ideaal

✔ Laat u door ons voorlichten

✔ Onafhankelijk advies sinds 2014

 

Telefoon: 0172-750 775

Email: [email protected]