thuis

laadpaal thuis nodig? Bij Laadpaaldirect koopt u de ideale laadpaal of wallbox voor thuis met installatie.

Er gaat niks boven een laadpaal thuis, iedere ochtend bent u voorzien van een volle accu.

Vraag nu een offerte aan voor een laadpaal thuis!

Uw kunt zich voorstellen dat een wallbox aan of een laadpaal bij uw huis ideaal is. Iedere ochtend vertrekt u met een volle tank... Slechts zeer incidenteel zult u afhankelijk zijn van een snellader langs de snelweg. In 90% van de gevallen kunt u het af met de laadpaal thuis. Wij adviseren u dan ook om een thuis laadpaal met vaste kabel te kopen.

De geschikte laadpaal voor thuis!

Uiteraard kunt u bij uw woning iedere laadpaal of wallbox laten plaatsen. Of er ook voldoende vermogen aanwezig is in uw woning dat kunnen wij voor u uitzoeken.
Over het algemeen heeft de gemiddelde aansluiting in een woning onvoldoende vermogen om te een hoog vermogen laadpaal te kopen. Het kan echter wel wanneer u kiest voor een laadpaal met loadbalancing. Loadbalancing is software die het beschikbare vermogen in uw woning verdeeld tussen de laadpaal en de rest van de woning. Op deze manier kunt u altijd maximaal laden zonder risico's.

Socket of vaste kabel?

Ook moet u kiezen tussen een laadunit met socket of met vaste kabel. Veelal kiezen onze klanten voor een oplossing met een vaste kabel. U hoeft dan niet de bij de auto meegeleverde losse laadkabel in- en uit de auto te halen, maar simpelweg de vaste kabel (met stekker) uit de houder te halen en in de auto te pluggen. Ook als u weer weg gaat, haalt u de stekker uit de auto en plaats deze terug in de houder aan de muur.

Met een laadpaal thuis kun je vaak goedkoper opladen

Het is gemakkelijk én vaak goedkoper om thuis je elektrische auto op te laden. Je maakt dan immers gebruik van je eigen abonnement bij een energiemaatschappij en als je zonnepanelen hebt, dan is de stroom voor je auto al helemaal gratis. Daarom wordt het ook aantrekkelijk om een laadpaal of wallbox te installeren. Als je een leaseauto van de zaak hebt, dan wordt dat meestal vergoed door de werkgever.

Automatische verrekening van stroomkosten bij een laadpaal thuis

Tot slot kunt u ook besluiten om de energie automatisch te laten verrekenen met uw werkgever (of eigen onderneming) of de verbruikte energie handmatig te declareren. Voor het eerste heeft u een laadpaal nodig met RfiD (Laadpas) en als u het handmatig wilt declareren is een laadpaal met kWh meter voldoende.

Beide methoden hebben voor- en nadelen, graag adviseren wij u over de mogelijkheden.
Mocht u nog vragen hebben vernemen wij ze uiteraard graag telefonisch of per email!

Laadpaal thuis met Load Balancing

Dit is een extra dat een laadpaal in de software moet hebben. Het helpt om te voorkomen dat je in huis overbelasting krijgt door stroom als je de auto aan het opladen bent. Zeker als je tegelijkertijd een wasmachine, vaatwasser of inductiekookplaat gebruikt. Of als je een warmtewisselaar hebt. Met een laadpaal met dynamic Load Balancing laadt de auto minder snel op, of helemaal niet, als er op andere plaatsen veel stroom wordt gevraagd. Laadpalen met load balancing staan vaak in verbinding met de T1 poort van de slimme meter, het is dus belangrijk om te weten of u er een hebt en welk type...

Wallbox of laadpaal thuis kopen?

Als je thuis je elektrische auto wilt opladen, dan moet je daarvoor een aansluiting regelen. Dat kan in de vorm van een laadpaal of een wallbox. Wat is een wallbox precies?

Een wallbox is een contact aan de muur waarmee je de elektrische auto kunt opladen. Dat is dus eigenlijk precies hetzelfde als een laadpaal. Alleen een laadpaal staat op een paal los van een muur.

Laadpaal thuis met installatie

Meestal zie je zo'n aansluiting bij mensen met een eigen oprit, in een parkeergarage of aan de gevel van het huis. Het installeren van een laadpaal thuis is niet iets wat je zelf kunt doen, de meterkast moet aangepast worden. Omdat de stroomaansluiting rechstreeks vanuit de meterkast en op vol vermogen (meestal 16A continue) is het belangrijk dat het veilig gedaan wordt. Tot slot is 3-fase laden tegenwoordig de norm, wat de installatie van een laadpaal extra complex maakt.

Waarom uw laadpaal thuis laten installeren door Laadpaaldirect?

  • Een laadpaal is een complex apparaat dat door de toepassing buitenshuis en het grote vermogen veilig gemonteerd dient te worden door een erkende installateur.
  • Onze vaste installatiepartner heeft al duizenden laadpunten geïnstalleerd en de monteurs weten wat ze doen.
  • Wij gebruiken altijd een aparte aardlekautomaat, als de aardlek er 'uitslaat' dan is alleen uw laadpunt stroomloos en niet uw hele huis.
  • Wij laten de laadpaal altijd werkend achter.
  • Wij hanteren vaste heldere prijzen.

Verschil tussen wallbox en laadpaal

Wat is nu precies het verschil tussen een wallbox en een laadpaal? Een laadpaal moteren we aan een paal die vaak met een betonne sockel in de grond staan. Een wallbox monteren we direct aan de muur. Als je thuis een laadpunt installeert een wallbox met vaste kabel meestal de beste keuze voor een laadpint voor je auto. Voordeel van een wallbox is dat er niet gegraven hoeft te worden om de kabel van de laadpaal naar de meterkast te maken. Dat maakt de installatie kosten van een wallbox installatie dan ook goedkoper dan een laadpaal installatie