Alfen Eve Double Pro-line

Artikelcode AL-904461021-0900
€3.699,00
Toevoegen aan winkelwagen
  De Alfen Eve Double Pro-Line is misschien een van de meeste geavanceerde laadpalen die er is. Dit maakt hem best prijzig maar daar krijg je ook zeker iets voor terug. Het is een toekomstbestendig laadpaal die met name gunstig is voor bedrijfslocaties.

  De Alfen Eve Double Pro-Line laadpaal is een enorm toekomstgerichte lader. De Double Pro-Line is een dubbele variant van de Single Pro-Line. De laadpaal van Alfen heeft alle technologie hardwarematig in het product zitten: de laadpaal is voorbereid op loadbalancing, 32A laden, Smart Charging en verrekening. Over al deze opties later meer. De Alfen lader is enorm betrouwbaar. Laadpalen van Alfen zijn van Nederlandse makelaardij. 

  Loadbalancing zorgt ervoor dat er nooit meer stroom wordt gebruikt dan aanwezig is. In principe wordt er geloadbalancent in combinatie met een slimme meter. De slimme meter moet minimaal (E)SMR 4.0.7 zijn voor loadbalancing. Daarnaast is het belangrijk dat er een vrije P1-poort is. Loadbalancing is erg toekomstgericht. Uw meterkast is namelijk beschermd tegen overbelasting. Wanneer er geen slimme meter beschikbaar is, is het belangrijk dat er wordt gekozen voor loadbalancing met een socomec. Dankzij een socomec wordt de stroom in kaart gebracht met klemmen op de voeding. Zo wordt ook in situaties zonder slimme meter loadbalancing mogelijk. 

  Smart Charging is een uniek product van Alfen. Alfen is marktmonopolist op het gebied van Smart Charging. In een Smart Charging netwerk verdelen laadpalen onderling stroom. Tijdens deze verdeling wordt in de meterkast uitgevraagd hoeveel stroom aanwezig is, deze stroom wordt vervolgens dynamisch verdeeld. Dit doet denken aan loadbalancing, maar loadbalancing is een 1:1 verhouding van meterkast en lader, Smart Charging gaat een stap verder. Een dergelijk netwerk kijkt namelijk niet alleen naar de meterkast maar ook naar de voertuigen die aan het laden zijn (wat is hun capaciteit) én hoe vol de accu van de auto's zijn: auto's boven die 80% actieradius krijgen minder stroom dan auto's onder de 80% actieradius. 

  Bij de Alfen Eve Double in het geval van 1 voedingskabel is de maximale totale laadsnelheid 3-fase 32A. Dit betekent maximaal 3-fase 16A per laadaansluiting. In het geval met 3-fase lader met 2 voedingskabels is de maximale laadsnelheid 3-fase 64A. Dit betekent maximaal 3-fase 32A per laadaansluiting.  

  Alfen laders zijn zonder abonnement te gebruiken. Zonder abonnement levert de lader geen inzichten in laadsessies en wordt er ook niet automatisch verrekent. Een lader zonder abonnement wordt het vaakst gekozen in een situatie dat voertuigen in privé bezit zijn. kWh's worden niet opgeslagen in de lader en de laadpaal laadt dan zonder vergrendeling. De laadpaal biedt alsnog inzicht in de laadsessies dankzij de display op Pro-Line laadpalen van Alfen.

  Wenst u een Alfen laadpaal tóch te gebruiken voor verrekening? Dan is het belangrijk dat u kiest voor de RFID-variant. De RFID variant zorgt ervoor dat er een geactiveerde paslezer in de laadpaal zit. Deze paslezer zorgt voor een verbinding met een laadpas. Naast een paslezer moet u ook een keuze maken voor een partij die de verrekening regelt. Laadpaaldirect heeft een voorkeur voor E-Flux. Wij kunnen als Laadpaaldirect namelijk laadpalen van E-Flux inzien, zo kunnen wij u helpen met storingen. Daarnaast rekent E-Flux maar €4,- excl. BTW per laadaansluiting voor de verrekening. Ook is het via E-Flux mogelijk om later, op afstand, opties als Smart Charging, loadbalancing of 32A laden te activeren. 

  Alfen laders zijn standaard in het wit, optioneel is een verkeersvrije kap.

  Alfen Eve Double Pro-Line laadpaal installatie

  Onze vaste installatiepartner heeft al duizenden laadpalen geïnstalleerd en de monteurs weten wat ze doen. Wij gebruiken altijd een aparte aardlekautomaat, als de aardlek er 'uitslaat' dan is alleen uw laadpaal stroomloos en niet uw hele huis. Wij laten de laadpaal altijd werkend achter. Wij hanteren vaste heldere laadpaal installatie prijzen. Twee jaar uneto installatie garantie via onze installateur.

  Heeft u liever een Alfen laadpaal met vaste kabel, dubbel op een paal gemonteerd? Neem dan contact op, met maatwerk is dit namelijk mogelijk! Klik hier om meer te weten te komen over de voordelen en nadelen van een vaste laadkabel. 

Deze laadpaal laten installeren?

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Volg ons @laadpaaldirect