Alfen Eve Single Pro-Line (3-fase, socket)

Artikelcode AL-904460023
€1.449,00
Toevoegen aan winkelwagen
  De Eve Single Pro-Line van Alfen is een hele geavanceerde lader. De lader is enorm toekomstgericht omdat hij al is voorbereid op een mogelijke uitbreiding naar meerdere laders.

  De Alfen Eve Single Pro-Line laadpaal is een enorm toekomstgerichte lader. De laadpaal van Alfen heeft alle technologie hardwarematig in het product zitten: de lader is voorbereid op loadbalancing, 32A laden, Smart Charging en verrekening. Over al deze opties later meer. De Alfen lader is enorm betrouwbaar. Laadpalen van Alfen zijn van Nederlandse makelaardij. 

  Loadbalancing zorgt ervoor dat er nooit meer stroom wordt gebruikt dan aanwezig is. In principe wordt er geloadbalancent in combinatie met een slimme meter. De slimme meter moet minimaal (E)SMR 4.0.7 zijn voor loadbalancing. Daarnaast is het belangrijk dat er een vrije P1-poort is. Loadbalancing is erg toekomstgericht. Uw meterkast is namelijk beschermd tegen overbelasting.

  Smart Charging is een uniek product van Alfen. Alfen is marktmonopolist op het gebied van Smart Charging. In een Smart Charging netwerk verdelen laadpalen onderling stroom. Tijdens deze verdeling wordt in de meterkast uitgevraagd hoeveel stroom aanwezig is, deze stroom wordt vervolgens dynamisch verdeeld. Dit doet denken aan loadbalancing, maar loadbalancing is een 1:1 verhouding van meterkast en lader, Smart Charging gaat een stap verder. Een dergelijk netwerk kijkt namelijk niet alleen naar de meterkast maar ook naar de voertuigen die aan het laden zijn (wat is hun capaciteit) én hoe vol de accu van de auto's zijn: auto's boven die 80% actieradius krijgen minder stroom dan auto's onder de 80% actieradius. 

  De laadpaal van Alfen is standaard 16 Ampère. In een 1-fase situatie betekent dit een laadcapaciteit van 3.7kW. In een 3-fase situatie betekent dit 11kW. Voor hybride voertuigen is 3.7kW vaak de maximale laadsnelheid, hetzelfde geld in de 3-fase situatie voor volledig elektrische voertuigen. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Voor voertuigen die een capaciteit hoger dan 3.7kW hebben bij 1-fase of hoger dan 11kW bij 3-fase bestaat de optie om de lader 32 Ampère te laten laden. 

  Alfen laders zijn zonder abonnement te gebruiken. Zonder abonnement levert de lader geen inzichten in laadsessies en wordt er ook niet automatisch verrekent. Een lader zonder abonnement wordt het vaakst gekozen in een situatie dat voertuigen in privé bezit zijn. kWh's worden niet opgeslagen in de lader en de laadpaal laadt dan zonder vergrendeling. De laadpaal biedt alsnog inzicht in de laadsessies dankzij de display van Alfen.

  laadpaal tesla icu eve mini

  Wenst u een Alfen lader tóch te gebruiken voor verrekening? Dan is het belangrijk dat u kiest voor de RFID-variant. De RFID variant zorgt ervoor dat er een geactiveerde paslezer in de laadpaal zit. Deze paslezer zorgt voor een verbinding met een laadpas. Naast een paslezer moet u ook een keuze maken voor een partij die de verrekening regelt. Laadpaaldirect heeft een voorkeur voor E-Flux. Wij kunnen als Laadpaaldirect namelijk laadpalen van E-Flux inzien, zo kunnen wij u helpen met storingen. Daarnaast rekent E-Flux maar €4,- excl. BTW per socket voor de verrekening. Ook is het via E-Flux mogelijk om later, op afstand, opties als Smart Charging, loadbalancing of 32A laden te activeren. 

  Alfen laders zijn standaard in het wit, optioneel is een verkeersvrije kap.

  Kunt u geen keuze maken tussen een laadpaal met een vaste kabel of socket? Klik dan hier, dan leest u over de voordelen en nadelen van een vaste kabel of socket. 

Deze laadpaal laten installeren?

Reviews

0 sterren op basis van 0 beoordelingen

Volg ons @laadpaaldirect