Laadpaal keuzehulp

Gebruik onze keuzehulp, om de beste laadpaal voor uw situatie te selecteren.

 
Zie het assortiment voor uw bedrijf!

Zakelijke laadpaal bedrijf of kantoor

Klik hieronder voor het assortiment met alle business laadpalen die Laadpaaldirect aanbiedt. Het kan behoorlijk lastig zijn om een keuze te maken uit de grote hoeveelheid laadpalen.

Klik hier om het assortiment zakelijke laadpalen te bekijken


Zie het assortiment voor uw bedrijf!

Een laadpaal voor thuis kopen

Klik hieronder voor het assortiment met alle thuis laadpalen die Laadpaaldirect aanbiedt. Het kan natuurlijk lastig zijn om een laadpaal voor thuis te kiezen door het grote aantal laadpalen van verschillende merken die wij aanbieden.

Klik hier om het assortiment laadpaal thuis te bekijken


Zakelijke laadpaal voor bedrijf of kantoor

Wanneer u op zoek bent naar laadpalen voor plaatsing bij uw bedrijf of kantoor dan adviseren wij u te kiezen voor units met twee sockets met bij voorkeur 11kW per stuk.

Daar waar een vaste kabel in de thuissituatie grote voordelen heeft, adviseren we op een parkeer terrein altijd een socket. Met een vaste kabel kiest u namelijk direct voor het type aansluiting (Type 1 of Type 2) en sluit hiermee een groot aantal auto's uit. Tevens is een unit met een vaste kabel minder vandalismebestendig.

Wilt u een een voorziening treffen op een bedrijfslocatie, dan adviseren wij om altijd om te kiezen voor een unit met één of twee sockets

De keuze voor het te leveren vermogen is eveneens van belang, veel auto's kunnen maximaal 3,7 kW per uur laden, maar steeds meer auto's kunnen meer vermogens aan. Met het oog op de investering die u doet, is het dan ook verstandig om direct te kiezen voor een laadpaal met een vermogensoutput van minimaal 11 kW. Wanneer de laadpaal zich op niet afgesloten terrein bevindt, kunt u er het beste voor kiezen om deze te beveiligen met RFID, een slot of een afstandsbediening.
  • Drukknop - de laadpaal is door iedereen te gebruiken.
  • RFID - de laadpaal is semiopenbaar, iedereen met een pasje kan laden.
  • Slot - de laadpaal wordt bediend met een of meer sleutels die in uw bezit zijn.
  • Afstandsbediening - de laadpaal wordt bediend met een of meerdere afstandsbedieningen.
Wanneer u de units beveiligd met pasjes, dan kunt u er voor kiezen om deze openbaar te maken. Met een openbare unit kan iedereen met een laadpas, van welke aanbieder dan ook, bij u laden en de stroom wordt automatisch met u verrekend.
 

De geschikte lader voor thuis!

Uiteraard kunt u bij uw woning zo goed als ieder laadpunt laten plaatsen, echter over het algemeen heeft de aansluiting in uw woning niet voldoende vermogen om te kiezen voor een laadunit met een hoog vermogen. De beste en meest veilige oplossing is een laadpunt inclusief loadbalancing. Loadbalancing is gemaakt om het beschikbare vermogen in het pand altijd te kunnen gebruiken voor het laadpunt en dus altijd maximaal te kunnen laden zonder op te hoeven letten! Laadpaal thuis kopen

Socket of vaste kabel?

Ook moet u kiezen tussen een laadunit met socket of een vaste kabel. Veelal kiezen onze klanten voor een oplossing met een vaste kabel. U hoeft dan niet de bij de auto meegeleverde losse laadkabel in- en uit de auto te halen, maar simpelweg de vaste kabel (met stekker) uit de houder te halen en in de auto te pluggen. Ook als u weer weg gaat, haalt u de stekker uit de auto en plaats deze terug in de houder aan de muur.

Automatische verrekening van stroomkosten

Tot slot kunt u ook besluiten om de energie automatisch te laten verrekenen met uw werkgever (of eigen onderneming) of de verbruikte energie handmatig te declareren. Voor het eerste heeft u een laadpaal nodig met RfiD (Laadpas) en als u het handmatig wilt declareren is een kWh meter voldoende. Beide methoden hebben voor- en nadelen.
Liever persoonlijk een offerte of advies? Bel naar ☎0172 750 775

Waarom uw laadpaal laten installeren door ons:

  • Een laadpaal is een complex apparaat dat door de toepassing buitenshuis en het grote vermogen veilig gemonteerd dient te worden door een erkende installateur. 
  • Onze vaste installatiepartner heeft al duizenden laadpunten geïnstalleerd en de monteurs weten wat ze doen.
  • Wij gebruiken altijd een aparte aardlekautomaat, als de aardlek er 'uitslaat' dan is alleen uw laadpunt stroomloos en niet uw hele huis.
  • Wij laten de laadpaal altijd werkend achter.
  • Wij hanteren vaste heldere prijzen.
  • Twee jaar uneto installatie garantie via onze installateur.