Een laadpunt aan huis bespaart honderden euro's

De voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal is tot conclusie gekomen na eigen onderzoek, wie gemiddeld 12.000 kilometer per jaar elektrisch rijdt, is zo’n 350 euro voordeliger uit. Om een laadpaal aan huis te willen zou je dan wel een investering moeten doen. Als dat eenmaal is gedaan is het goedkoper dan het laden bij een openbaar laadpunt.

Het onderzoek

Volgens het Milieu Centraal kan iemand die een laadpunt aan huis heeft tot wel 350 euro per jaar goedkoper uit zijn dan iemand die openbaar laadt. Hiermee wordt het voor veel mensen aantrekkelijker om een laadpaal aan huis te nemen. Zeker als u van plan bent om veel gebruikt te maken van de laadpaal. Een ander groot voordeel van het thuis laden is dat er altijd geladen kan worden. Er zijn steeds meer elektrische auto's op de weg en die moeten allemaal kunnen laden. In de toekomst zal het alleen maar drukker en drukker worden bij de openbaar laadpaal bij u in de buurt. 

De kosten

Het verschil in de kosten zit hem vooral in de prijs per geladen kilowattuur. Dat komt, omdat wie aan een laadpunt aan huis of kantoor laadt aangesloten is aan het eigen energienetwerk. Die kosten is altijd goedkoper dan bij een openbare laadpaal, want die willen ook winst maken van alle auto's die komen laden. Als u al zonnepanelen heeft, zou u met eigen opgewekte energie het laadpunt van energie kunnen voorzien. Dan bent u al helemaal groen bezig. 

Bron: Algemeen Dagblad

Zappi

Op de foto ziet u een mooie Zappi laadpaal

Sem Gelderblom, Laadpaaldirect.nl