Van Parijs naar Berlijn op één volle accu met de Mercedes-Benz Vision EQXX

Mercedes heeft de futuristische EQXX laten zien waar ze toe in staat zijn op technisch en elektrisch gebied. Het is de meest efficiënte elektrische auto die Mercedes ooit heeft gemaakt. De auto kan meer dan 1.000 kilometer ver en dat betekent dat je met de auto van Parijs naar Berlijn kunt rijden zonder op te laden.

De EQXX staat op 20-inch dichte, lichtgewicht magnesium wielen waar banden met een extra lage rolweerstand omheen zijn gevouwen. Het studiemodel heeft daarnaast lichtgewicht remschijven van een aluminiumlegering, een uit de F1-afkomstig lichtgewicht subframe en heeft op het dak dunne zonnecellen die in het gunstigste geval tot 25 kilometer actieradius toevoegen.

Binnenin de auto is er een gigantisch 120 centimeter breed (47,5 inch) 8K-display dat uit één geheel bestaat en dat dus niet is opgebouwd uit meerdere schermen zoals gebruikelijk. Een leuk detail is dat materialen die gebruikt zijn om het interieur te maken van plantaardig materiaal zijn gemaakt. Zo zijn er paddenstoelen, bamboe en cactus gebruikt.

Mercedes-Benz VISION EQXX: Geen angst meer voor RECENT BEREIK - VMax.si

Een laadpaal thuis nodig? Wij adviseren een Alfen laadpaal

Sem Gelderblom, Laadpaaldirect.nl