De Wallbox Quasar: De kleinste bidirectionele DC-lader voor EV's

De Wallbox Quasar is een geavanceerde DC-lader die gebruikmaakt van bidirectionele laadtechnologie, waardoor het mogelijk is om een elektrische auto zowel op te laden als te ontladen. Wat deze lader uniek maakt, is dat het 's werelds lichtste en kleinste DC-oplader is die momenteel verkrijgbaar is.

Met een maximaal laadvermogen van 7,4 kW biedt de Wallbox Quasar een efficiënte en snelle oplaadmogelijkheid voor elektrische voertuigen. De lader is uitgerust met een 5 meter lange kabel met een CHAdeMO-stekker, waardoor het compatibel is met verschillende voertuigen die deze standaard ondersteunen.

Een opvallende eigenschap van de Quasar is de bidirectionele laadtechnologie. Dit betekent dat niet alleen de auto kan worden opgeladen met behulp van de lader, maar dat de auto ook energie kan terugleveren aan het elektriciteitsnet of aan een huis. Hierdoor kan de accu van de auto dienen als een energieopslagsysteem (ESS), waardoor efficiënter gebruik van energie mogelijk is gedurende de dag.

Als optionele functie biedt de Quasar load balancing. Dit houdt in dat de Wallbox Power Meter kan worden geïnstalleerd in de meterkast, waardoor tijdens het laden het risico op overbelasting van de hoofdzekering wordt geminimaliseerd. Dit zorgt voor een veilige en stabiele laad ervaring.

Al met al biedt de Wallbox Quasar een innovatieve en veelzijdige laadoplossing voor elektrische voertuigen. Met zijn compacte formaat, bidirectionele laadmogelijkheden en optionele loadbalancing functie, is de Quasar een interessante keuze voor eigenaren van geschikte voertuigen in Nederland die op zoek zijn naar een efficiënte en flexibele laad ervaring.

Het bestellen van de Wallbox Quasar vereist overleg met de leverancier om te bepalen of het geschikt is voor uw specifieke situatie en auto. Na bevestiging van de geschiktheid kan de Quasar direct worden geleverd. Het is echter essentieel om te vermelden dat de Quasar specifiek ontworpen is voor de Nederlandse markt en niet compatibel is met andere elektriciteitsnetten, zoals die in België.

Mocht u geïnteresseerd zijn in een wallbox lader. Volg dan de onderstaande link.

Wallbox laadpaal? | installatie en advies | Laadpaaldirect

Jelmer Baars, Laadpaaldirect