5 redenen om over te stappen op elektrisch rijden

Steeds meer mensen besluiten over te stappen op elektrisch rijden. Alleen in het straatbeeld al zie je steeds meer laadpalen verschijnen. Wij snappen dat u nog twijfelt om over te stappen. En misschien weet u ook niet goed wat nou de voordelen zijn van elektrisch rijden. Daarom hebben wij vijf redenen onder elkaar gezet om u ervan te overtuigen om elektrisch te gaan rijden.

1. Er worden in de toekomst bijna geen benzine auto's meer gemaakt. Veel grote autofabrikanten zoals Volvo en Jaguar Land Rover produceren nu al alleen nog maar elektrische modellen. Ook veel andere merken zullen volgen. Dus als u nu niet overstapt is de kans groot dat het in de toekomst wel zal gaan gebeuren. Daarnaast ontwikkelen steeds meer steden en gemeenten plannen om niet-elektrisch vervoer te weren uit de binnenstad.

2. Benzine prijzen stijgen en dat zal niet ophouden. Als u uw elektrische auto op dit moment volledig oplaad met een laadpaal ben je de helft goedkoper uit dan als u uw auto helemaal vol tankt met benzine. Een auto opladen met een laadpaal is dus veel goedkoper dan tanken. Een goede reden om dus een laadpaal voor thuis te kopen.

3. Met een laadpaal thuis kunt u 's avonds uw auto opladen, zodat u de dag erna er weer gebruik van kunt maken. Zo hoeft u niet meer onderweg er achter te komen dat u nog moet tanken of via een laadpaal langs de snelweg opladen.

4. De duurzaamheid is misschien wel het grootste pluspunt van het elektrische rijden. Wanneer u rijdt in een volledig elektrisch voertuig stoot je geen CO2 of fijnstof uit. Dit helpt het klimaat enorm.

5. Het kabinet heeft besloten dat er vanaf 2030 geen CO2-producerende auto's meer verkocht worden. Dus het is een kwestie van tijd voordat we meer en meer elektrische auto's op de weg zien rijden.

Bekijk onze site als u van plan bent een laadpaal te gaan kopen!

Sem Gelderblom, Laadpaaldirect.nl