Wat een auto: Nissan Ariya

Een Nissan als krachtpatser

In Japan zitten ze niet stil. De nieuwe Ariya is de derde generatie EV van Nissan. Sinds 2015 wordt er aan de Ariya gewerkt en deze manuren stellen niet teleur: de auto is een plaatje! Naast het uiterlijk is het ook een heuse wolf in schaapskleren. De Nissan kan namelijk in 5 seconden al op de 100km/u zitten. Daarmee is deze auto sneller dan de Nissan 370Z

 

De Leaf en Qashqai

Het lijkt alsof Nissan hier twee Japanse modellen samen voegt. Met zowel de Leaf als de Qashqai liep Nissan al voor op de concurrentie en nu hopen zij hetzelfde te doen. De Qashqai was de aller eerste cross-over SUV ter wereld. 

 

Top voor Europeanen

De snelheid is niet het enige wat de Nissan Ariya goed voor elkaar heeft. Hij is ruim van binnen, dankzij ruimtelijke innovaties en omdat er geen brandstofmotor is, is de airconditioning naar achteren verplaatst. De Nissan is niet alleen qua ruimte gunstig voor de lange Europeaan. Ook de actieradius van 500 kilometer maakte de auto super aantrekkelijk. Binnen 30 minuten kan je aan de snellader al op de 300 kilomeer zitten(!). 

 

De prijzen en reserveringen laten nog even op zich wachten. De introductie van de Nissan Ariya staat gepland begin 2021.

 

Meer weten? Lees: https://zerauto.nl/nissan-ariya-een-auto-met-gigantisch-veel-mogelijkheden/

Jop van der Pijl, Laadpaaldirect.nl