Wat een auto: Mobilize Limo

Mobilize onthult Limo, een 4,67 meter lange, 100% elektrische vierdeurs sedan voor gebruik als taxi of huurauto met chauffeur. De auto zal in Europa te koop staan in begin 2022. De auto zal enkel te koop zijn in een vorm van een abonnement.

Mobilize

De kans is groot dat u nog nooit van het merk Mobilize heeft gehoord. Dat is ook niet zo gek het merk bestaat ook nog niet zo lang. Het merk maakt deel uit van Renault Group en beheert mobiliteits-, energie- en datadiensten. Mobilize komt nu ook met een eerste auto: de Mobilize Limo. De auto is vooral bedoelt voor persoonsvervoer zoals een taxi of een huur auto met chauffeur.

De prestaties 

De Limo wordt aangedreven door een elektromotor van 150 pk en een onmiddellijk beschikbaar koppel van 220 Nm. De auto accelereert in 9,6 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 140 km/u.

Het laden

De Limo heeft het meest voorkomende laadsysteem wat betekent dat de auto goed kan worden opgeladen aan een Wallbox. Het zou ook nog mogelijk om de auto via een stopcontact op te laden. Alleen is dat sterk afteraden wegens een verhoogt risico op brand. 

De Mobilize App

Met deze app heeft de bestuurder toegang tot informatie over de auto en maakt het mogelijk om de locatie van de wagen te lokaliseren en bepaalde functies vanop afstand te bedienen zoals: openen/sluiten van de deuren, het voorverwarmen van de auto en het starten van het laden aan een laadpaal.

 

Sem Gelderblom, Laadpaaldirect.nl