Jaguar Land Rover gaat over op volledig elektrische mobiliteit

Auto's van de Britse fabrikant Land Rover staan niet echt bekend als milieuvriendelijke voertuigen, maar daar lijkt verandering in te komen. 

Het blijft raar om de hybride landrovers te zien staan bij de laadpalen. Naast het merk Land Rover heeft de auto gewoon niet de moderne en het milieuvriendelijke auto die je bijvoorbeeld wel bij een Kia e-Niro en Volkswagen ID.4 ziet. Tóch gaat hij er komen, Land Rover wil de aankomende 5 jaar 6 volledig elektrische auto's lanceren. Sterker nog, het Britse Jaguar wordt vanaf 2025 volledig elektrisch. 

Door de coronacrisis heeft het proces wat vertraging opgelopen maar het ziet ernaar uit dat er bij Land Rover-Jaguar nu eindelijk een nieuwe elektrische auto komt na de Jaguar I-Pace. Jaguar Land Rover is van plan om pre jaar 2,9 miljard euro opzij te zetten om te investeren in de technologie van elektrische mobiliteit. 

Jaguar Land Rover heeft mede dankzij de coronacrisis vorig jaar flinke rode cijfers behaald. Wellicht dat deze stap het merk weer in een modern daglicht zet en zorgt dat meer mensen een Jaguar of Land Rover gaan rijden. 

Jop van der Pijl