Volkswagen's eerste geheel elektrische SUV-coupe. En wat voor een!

Volkswagen's eerste elektrische SUV-coupé heeft de gebruikelijke mogelijkheden van een SUV, maar dan wel volledig elektrisch. De auto is te vergelijken met de Volkswagen ID.4. Alleen is de ID.5 GTX een stuk sportiever. 

 

In de verkoop

Vanaf 2022 is de auto te verkrijgen bij de Volkswagen dealer. De stijlvolle en sportieve gezinsauto zal Op 7 september 2021 zijn internationale showdebuut op de IAA in München. De prijs voor de gloednieuwe auto is nog niet bekend, maar er wordt verwacht dat de prijs veel hoger gaat liggen dan de ID.4. Die auto staat in de catalogus voor 54770 euro te koop. De ID.5 GTX moet de zogeheten 'Accelerate' strategie een boost geven. Volkswagen wil het meest populaire merk worden op het gebied van duurzame mobiliteit. Ze streven ernaar om tegen 2050 CO2- neutraal te zijn. 

 

De looks 

Het hoge front met de LED-matrixkoplampen geeft de ID.5 GTX een sympathieke uitstraling. de lichtstrip die doorloopt tot in het Volkswagen-logo maakt het helemaal af. De lage en vloeiende daklijn loopt over de gehele carrosserie uit en eindigt bij achterspoiler. In het kort, de auto heeft een beeld van een sportieve familie auto.

 

De Prestaties 

De ID.5 GTX heeft twee krachtige elektromotoren. samen creëren ze elektrische vierwielaandrijving die goed samen gaan voor pittige rijprestaties en een sportief rijgedrag. De lithium-ionbatterij maakt een bereik tot 497 kilometer mogelijk. Een geschikte laadpaal voor de auto zou zijn eentje die 125 KW kan laden. De auto krijgt het grootst beschikbare batterijpakket met 77 kWh.

 

Sem Gelderblom, Laadpaaldirect.nl