Tekort aan chips voor laadpalen, lees hier over leveringsproblemen

Volkswagen en Mercedes Benz kampen met problemen. Zij hebben de productie van hun voertuigen voor een gedeelte stil moeten leggen vanwege leveringsproblemen van de chips die in hun auto's worden geplaatst. Helaas hebben leveranciers van laadproducten ook last van hetzelfde probleem. In dit artikel lees je meer over de huidige stand van zaken en de toekomst.

Alfen

Alfen is naast NewMotion en EVBox hét grote merk op de Nederlandse markt. Alfen heeft genoeg chips besteld en is nogsteeds up and running. Echter schuiven veel klanten nu van NewMotion en EVBox naar Alfen toe. Logischer wijs was Alfen niet voorbereid op een verdrievoudiging van de vraag naar laadproducten. De wachttijd van de Alfen S-Line is inmiddels opgelopen naar 2 maanden, de wachttijd op de Pro-Lines staat momenteel op 2 weken. De verwachting is dat de voorraad van S-Lines snel opraakt, dit product is aan prijs namelijk makkelijk te vergelijken met de Home Advanced van NewMotion. De Pro-Line zal, naar verwachting, snel volgen.

Wil u dit jaar een laadpaal geplaatst hebben van Alfen? Bestel dan een laadpaal op Laadpaaldirect of bel naar 0172-750 775

NewMotion

NewMotion heeft begin augustus aangegeven dat de Business Lite niet meer leverbaar is. Kort daarop volgde een leveringsprobleem met de Business Pro en binnen een korte tijd ook de Home Advanced. Inmiddels geeft NewMotion op het gehele assortiment laadvoorzieningen Q1 2022 als eerste potentiële leverdatum. NewMotion heeft dit probleem puur vanwege het tekort aan chips op het moment. Mocht er daarom momenteel een NewMotion worden besteld dient er rekening gehouden te worden met een wachttijd van ca. 5,5 maanden. 

Webasto

Webasto heeft onlangs (25/8) aangegeven dat er een voorraad Live en Pure laadvoorzieningen zijn en zij weer spoedig kunnen leveren. Momenteel ervaart Webasto dus (nog) geen leveringsproblemen. De verwachting is echter dat de Webasto Live ook kan rekenen op een stijging naar vraag. De Webasto Live is namelijk de laadvoorziening die kan loadbalancen én verrekenen van Webasto en daardoor kan worden vergeleken met de Alfen Pro-Line, Alfen S-Line, NewMotion Home Advanced en EVBox Elvi. 

Bekijk hier de laadpalen van Webasto die wij verkopen

EVBox

EVBox kampt helaas al een langere tijd met leveringsproblemen. Sinds juli 2021 mis de EVBox Elvi beperkt leverbaar. De Elvi van EVBox is beperkt leverbaar vanwege een gebrek aan onderdelen, waaronder de microchips. EVBox heeft momenteel nog geen duidelijke datum gecommuniceerd vanaf wanneer de laders weer volledig leverbaar zijn. De verwachting is dat EVBox oktober de productie van de Elvi weer opstart en vanaf Q4 2021 weer up and running is. Het gigantische tekort aan chips kan echter voor een langere wachttijd zorgen. De EVBox Business is momenteel nog wel leverbaar vanwege een grotere voorraad bij de leveranciers van Laadpaaldirect.

Overige merken

Vanuit Wallbox, Easee en Zappi heeft Laadpaaldirect nog geen signalen ontvangen van een tekort. Het is echter niet ondenkbaar dat deze leveranciers ook kampen met hetzelfde probleem maar hier nog niet over hebben gecommuniceerd. 

Voor actuele levertijden, onafhankelijk advies en laadpalen met installaties kunt u naar Laadpaaldirect gaan of bellen naar 0172-750 775

Jop van der Pijl, Laadpaaldirect.nl