De Rolls-Royce wordt elektrisch

Rolls-Royce brengt over enkele jaren een volledig elektrische auto op de markt. Het gaat dan om de Spectre die als alles gaat zoals gepland in het vierde kwartaal van 2023 op de markt komt. 7 jaar later wil Rolls-Royce alleen nog maar volledig elektrische auto's maken. Al dit nieuws heeft topman Torsten Müller-Otvös bekend gemaakt in een toelichting.

De Spectre

Heel veel weten we nog niet van de Spectre. Wat we wel al weten is dat Rolls-Royce begonnen is met het testen van de auto. Bij de test gaat er meer dan 2,5 miljoen kilometer gereden worden met het model. Net als bij alle Rolls-Royce modellen dient de modulaire, aluminium spaceframe van de fabrikant als basis voor het elektromodel. Dat kan, omdat er tijdens de ontwikkeling van die modulaire basis al rekening is gehouden met een geheel andere aandrijflijn.

Volledig elektrisch 

Net als meerdere auto merken gaat ook Rolls-Royce in de toekomst over naar de productie van alleen nog maar volledige elektrische auto's. Dit is een positieve trend die we steeds meer te zien krijgen. Merken krijgen steeds meer in de gaten dat er veel vraag is naar elektrische Auto's. Het is wel bijzonder dat het moederbedrijf van Rolls-Royce BMW nog niet van plan is om over te gaan naar volledig elektrisch. Wel heeft BMW bekend gemaakt dat in 2030 de helft van de gemaakte auto's elektrisch moeten zijn.

Sem Gelderblom, Laadpaaldirect.nl