Populairste elektrische auto's in Nederland: Tesla Model Y aan kop in eerste halfjaar 2023

De Nederlandse registratiecijfers van nieuwe personenauto's over juni zijn bekend en laten ons de balans opmaken voor het eerste halfjaar van 2023. Hier is een samenvatting van de populairste nieuwe elektrische auto's in Nederland op basis van de cijfers van AutoWeek, opgevraagd bij de Bovag.

De Tesla Model Y staat op de eerste plaats als de populairste nieuwe elektrische auto in het eerste halfjaar van 2023, met 6.761 geregistreerde exemplaren. Op de tweede plaats staat de Peugeot e-208 met 3.576 registraties, gevolgd door de Volvo XC40 Recharge Electric met 3.523 registraties. Andere auto's in de top 10 zijn onder andere de Renault Megane E-Tech, Volkswagen ID4, Skoda Enyaq iV, Tesla Model 3, Opel Corsa Electric, Volkswagen ID3 en Kia Niro EV.

Wat betreft andere merken: Audi zag de registratiecijfers van zijn e-tron modellen afnemen, met uitzondering van de Q8 e-tron SUV, waarvan er 550 stuks zijn geregistreerd in het eerste halfjaar. De elektrische modellen van BMW presteren over het algemeen beter dan vorig jaar, met de i4 als koploper met 1.619 registraties. Mercedes-Benz's EQ-modellen doen het over het algemeen beter dan vorig jaar, met uitzondering van de EQS en EQV.

Ook Chinese elektrische auto's hebben een plaats in de Nederlandse markt. De MG 4 Electric is goed voor 1.122 registraties in het eerste halfjaar, terwijl de Nio ET5, ET7 en EL7 slechts enkele tientallen registraties hebben behaald. Andere opvallende vermeldingen zijn de Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Ford Mustang Mach-E, en de Dacia Spring.

Sommige modellen, zoals de Honda e en Jaguar I-Pace, hebben slechts een handvol registraties behaald. De Hyundai Ioniq 6 is nog niet zo populair als de Ioniq 5. De Tesla Model S en Model X hebben ook lagere registratiecijfers in vergelijking met hun compactere broertjes.

Dit is een samenvatting van de belangrijkste punten uit het artikel, gebaseerd op de registratiecijfers van nieuwe elektrische auto's in Nederland in het eerste halfjaar van 2023.

Bron: autoweek.nl 

Jelmer Baars, Laadpaaldirect