Op vakantie met de Tesla

Op vakantie met een elektrische auto veel mensen durven het nog niet aan. Maar toch kan het! Zo is Matthieu met de Tesla naar Italië gereden. En wil je weten hoe de reis is gegaan en of alles goed en makkelijk ging? Lees dan verder over hoe Matthieu het heeft ervaren om met een elektrische auto op vakantie te gaan.

De avond van te voren de auto helemaal opladen, zodat ik morgen goed op weg kan. In totaal zal er 1355 km worden gereden naar de eindbestemming Brisighella in Italië.

De eerste stop maak ik na 229 km. Op de navigatie kan ik precies zien waar de laadpalen staan. En bij de Tesla laadpalen kan ik zelfs zien of ze al bezet zijn of niet. Ik was wel aan een koffie pauze toe, dus de stop kwam goed uit.

Na 555 km rijden was het tijd voor de tweede stop. Ook hier was het niet druk en er was nog veel plek bij de Tesla laders. Tot nu zijn de laders allemaal makkelijk te vinden via de navigatie.

Na 780 km te hebben gereden ben ik aangekomen bij het overnachtingshotel in Duitsland. Hier staan al laadpalen voor de deur, dus ik hoefde er niet naar één opzoek.

Op de tweede dag ben ik na 218 km gestopt. Heel veel plek was hier niet meer, maar ik nog een plekje gevonden.

Nog één stop voor dat ik de eindbestemming hebt bereikt. Hoelang sta je nou stil bij zo'n lader hoor ik je al denken. Zoals je in de afbeelding hieronder kan zien. Duurt het maar 15 minuten bij een snellader om de auto weer helemaal op te laden!

En dan nu aangekomen op bestemming! Dit was voor mij de eerste keer dat ik op vakantie ben gegaan met een elektrische auto. het is me allemaal heel erg meegevallen ik heb helemaal niet meer moeten stoppen om te laden. Wel moet je een beetje geluk hebben dat je kunt laden, maar zo heel veel extra tijd kost het niet. Als je van te voren goed je reis uitstippelt om te zien waar de laadpalen staan. Is het echt geen enkel probleem om met een elektrische auto op vakantie te gaan. 

 

Sem Gelderblom, Laadpaaldirect