Hybrides veel brandgevaarlijker dan vol elektrische auto's

Veel mensen denken dat elektrische auto's sneller in de brand vliegen dan bijvoorbeeld hybride auto's. Voor veel mensen is dit dan ook een reden om maar niet over te stappen naar volledig elektrisch. Maar het is helemaal niet waar dat elektrische auto's sneller in de brand vliegen. Dit is gebleken uit onderzoek van AutoInsuranceEZ.

Het onderzoek

Volgens AutoInsuranceEZ vliegen hybrides per 100.000 verkochte auto’s zelfs vaker in brand dan elektrische auto’s en auto’s met een verbrandingsmotor samen. Ze namen gegevens van de National Transportation Safety Board en vergeleken die met verkoopgegevens per autocategorie. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat in de VS bij hybrides erbij ongeveer 3475 op de 100.000 verkochte auto’s in de brand vlogen. Bij benzineauto's is dat ongeveer 1530 keer per 100.000 auto’s. En bij elektrische auto's slechts 25 branden per 100.000 verkochte voertuigen.

De slechte naam

De slechte naam van de elektrische auto op basis van brandgevaar klopt dus eigenlijk niet. De reden dat het lijkt dat het vaker in het nieuws komt dat een elektrische auto een groter brandgevaar heeft. Is vooral omdat elektrische auto's relatief nieuw zijn. Dus daardoor wordt dat eerder gemeld.

Laadpaaldirect.nl
Laadpaal kopen met Installatie?
Wij geven onafhankelijk advies sinds 2014

Bel voor onafhankelijk advies 0172-750 775
Sem Gelderblom, Laadpaaldirect.nl