Hoe schoon zijn elektrische voertuigen?

Hoe schoon zijn elektrische voertuigen?

Om die vraag te beantwoorden is door Transport & Environment een tool gemaakt. In deze tool wordt de bekende data van elektrische voertuigen gelinkt aan deze van een benzine of een diesel auto.

In de tool is verwerkt hoeveel CO2 er vrij komt bij hete maken van de auto, bij de winning van elektriciteit en hoeveel fossiele brandstoffen het heeft gekost om de accu te produceren. 

De conclusie van de tool is dat Elektrische auto in Europa gemiddeld 3 keer zo weinig CO2 produceren dan gelijksoortige benzine en diesel auto's.

In de slechte variant, wanneer een elektrische auto in China is geproduceerd en in Polen wordt bereden zorgt een elektrische auto alsnog voor 22% minder CO2 dan een diesel auto en 28% minder dan een benzine auto.

In het beste scenario, waarin een elektrische auto geproduceerd in Zweden wordt bereden in Zweden zorgt een elektrische auto voor ruim 80% minder CO2 uitstoot dan een diesel of benzine.

Zelf bekijken hoe u bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot?

Deze handige tool vind u hier

Voor meer informatie over de manier hoe de data is geselecteerd en verwerkt kunt u ook kijken op de website van Transport & Environment. Daar vind u deze informatie in de briefing en de FAQ. 

Jop van der Pijl, Laadpaaldirect.nl