Het Europees parlement hakt de knoop door: Einde voor de verkoop van benzine- en dieselauto’s!

Vanaf 2035 zullen alleen nog elektrische auto's verkocht worden in de EU, nadat het Europees Parlement heeft ingestemd met het voorstel om de verkoop van benzine- en dieselauto's te verbieden. Dit is een grote stap in de richting van schone mobiliteit en het verminderen van de CO2-uitstoot. De komende jaren worden de emissienormen voor auto's steeds strenger, waardoor de overgang naar elektrisch rijden steeds belangrijker wordt. Elektrische auto's stoten 60% minder CO2 uit en dragen daarom bij aan een beter milieu. 

 

Elektrische auto's zijn niet alleen goed voor het milieu, maar bieden ook vele voordelen voor de eigenaar. Ze hebben minder onderhoud nodig dan traditionele auto's en zijn goedkoper in gebruik, omdat elektriciteit goedkoper is dan brandstof. Bovendien zijn elektrische auto's stiller en bieden ze een soepele, comfortabele rijervaring.

Om de overgang naar elektrisch rijden te stimuleren, biedt de EU verschillende stimuleringsmaatregelen aan, zoals subsidies, belastingvoordelen en laadinfrastructuur. Ook zullen er vanaf 2025 in veel steden zero-emissie zones gelden. Dit zorgt ervoor dat bestelbusjes en vrachtwagens die op benzine of diesel rijden niet meer door de binnenstad mogen rijden.

Bron: Nu.nl

Jelmer Baars, Laadpaaldirect