Het ambitieuze merk Fisker

Veel nieuwkomers op de markt doen grote beloftes en vaak blijft het bij woorden. Grote beloftes doet Fisker nu ook. De nieuwste onderneming van Henrik Fisker heeft laten weten dat ze voor het zogeheten Project Ronin de EV moet worden met de langste range. Deze Ronin moet dan ook het boegbeeld gaan worden van het auto merk.

Henrik Fisker zeker niet onervaren. Nadat hij naam maakte als ontwerper heeft hij al diverse autobedrijven opgericht. Er moet nog worden gezegd dat het niet altijd even grote succes waren. Maar met de Fisker Ocean wil hij nu een mainstream EV neerzetten. Fisker heeft aangekondigd dat ze deze auto naar Europa willen brengen.

Onlangs hebben ze nog de Fisker Pear aangekondigd. Deze auto moet een EV gaan worden die simpel en betaalbaar is. Dat is aardig ambitieus, want Fisker is zeker niet het enige auto merk die dit aanbied. Dus de concurrentie zal groot zijn.

Even terug naar Project Ronin. Fisker wilt volgend jaar augustus de auto onthullen. De planning is dat de productie in de tweede helft van 2024 van start moet gaan. En voor de film liefhebbers de naam Ronin komt inderdaad van de film Ronin. De fisker Ronin is waarschijnlijk dan ook goed in achtervolgingen en dan kan je natuurlijk niet te vaak aan de laadpaal staan. En als de beloftes uitkomen hoeft dat ook niet.

Sem Gelderblom, Laadpaalidrect.nl