Wat een auto: Lotus Evija

Lotus heeft een tijdje stil gezeten maar dit nieuwe model is daarmee ook echt een parel geworden. De prestaties die de auto geeft zijn enorm. 

Volgens Lotus maakt de Evija iedere andere hypercar eenvoudig in tijdens een dragrace. De Evija heeft namelijk een totaal vermogen van 2.000pk en 1.700Nm koppel. Het zijn enkel elektromotoren die deze auto sturen, vier om precies te zijn: een voor ieder wiel.

De Lotus is binnen no-time weg bij het stoplicht. In 10 seconden moet de auto op 300km/u zitten. De topsnelheid van de Evija is 340km/u. De auto weegt slechts 1.680kilo. Dit gewicht is vergelijkbaar met die van een Tesla Model 3. Maar de motor is ja, op ze minst gezegd, een stukje beter.

Naast snel op de weg, is hij ook snel met opladen. De auto heeft een accu die wel 800kW kan worden opgeladen. De Evija kan daarmee in 9 minuten volgeladen zijn. Na deze 9 minuten kent de auto een actieradius van 400 kilometer, als je althans het gas niet teveel in drukt. 

De aërodynamica van de auto is fascinerend. De auto heeft achter enorme gaten die worden omringd door dunne achterlichten. Naast de buitenkant is hij van binnen ook voorzien van de nieuwste technische snufjes. Via de knop op je stuur selecteer je eenvoudig een rijmodus: Range, City, Tour, Sport en Track. 

Lotus bouwt maar 130 van deze exemplaren die beschikbaar zijn voor 1,9 miljoen euro. Heeft u een laadpaal nodig? U weet ons te vinden.

(Foto's: Lotus)

Jop van der Pijl, Laadpaaldirect.nl