Een bioscoop op de achterbank in de elektrische BMW i7

BMW heeft de elektrische i7 gepresenteerd die in November op de markt komt. Natuurlijk biedt deze auto alle luxe die we van de 7-serie zijn gewend, maar dan wel volledig elektrisch. Zo heb je op de achterbank een soort bioscoop en het ziet er van binnen luxe en strak uit. Het is daarom ook niet gek dat BMW heeft aangekondigd dat de i7 een auto is voor het luxe segment.

De tijden van wachtend voor je uit staren achterin de auto zijn voorbij. De nieuwe elektrische BWM i7 heeft een panoramisch 31-inch scherm met 8K-resolutie in het plafond. Het scherm kan naar beneden schuiven en biedt de passagiers dan een bioscoopervaring onderweg of als je aan het laden bent aan de laadpaal. Je zal het waarschijnlijk al verwachten dat deze auto niet goedkoop is. Prijzen in Nederland zijn nog niet bekendgemaakt, maar de BMW i7 gaat in Duitsland 135.900 euro kosten.

The BMW i7 EV (2022) Has a Rear Movie Screen, Goes 150 mph | WIRED

Het uiterlijk
Aan de binnenkant van de i7 zien we natuurlijk hout, glazen bediening en de kristalafwerking. Wat meteen opvalt als je de auto binnenkomt is het grote 12,3 inch scherm waar alle informatie tijdens het rijden op te vinden is. Je kunt het vergelijken met een uitgebreid digitaal dashboard. Daarnaast is een 14.9 inch Touchscreen waarop iDrive 8 draait, het infotainmentsysteem van BMW.

2023 BMW i7 xDrive60: BMW's First All Electric 7-Series

Gegevens
De BMW i7 heeft een 101,7 kWh-accu met een maximaal bereik van 625 kilometer. De eerste versie van deze BMW i7 is die met de xDrive60-aandrijving, goed voor 544 pk. Daarmee trekt de auto op van 0 naar 100 km/u in 4,7 seconden. De topsnelheid ligt op 240 km/u.

Sem Gelderblom, Laadpaaldirect.nl