837 kilometer op één acculading met de Lucid Air

Het merk Lucid Air heeft al een aantal jaar belooft dat ze een elektrische auto gaan creëren met het grootste rijbereik. En ze hebben zich aan hun belofte gehouden. De Lucid Air heeft een bereik van 837 kilometer. Nog nooit was een bereik van elektrische auto zo groot. 

De afstand 

De autowereld staat op zijn kop van het nieuws, maar het zou zelfs nog kunnen dat het bereik nog hoger uitvalt. Dat komt door WLTP-testcyclus dat resultaat is vaak aan de lage kant. Voor vergelijking met de 837 kilometer van de Lucid air. De elektrische auto met het grootste bereik voordat de Lucid air werd geïntroduceerd was de Tesla model S, met een bereik van 575 kilometer dat is toch een flink verschil.

Daar is 'ie dan: Lucid Air, de beste elektrische auto van nu - Manify.nl

De prijs

Vanaf volgend jaar is het merk Lucid ook in Nederland te koop. In Nederland is het wel verplicht om een aanbetaling te doen van 900 euro. De geschatte prijs van de Lucid air is 80.000 euro. De auto heeft een bijtelling van 16% tot 40.000 euro en over het restant daarboven 22%, de netto bijtelling begint daarmee vanaf €470 per maand indien de bijtelling in schijf 1 valt.

 

Sem Gelderblom, Laadpaaldirect.nl