Volledig elektrisch rijden stimuleren

Volledig elektrisch rijden stimuleren

Plannen om volledig elektrisch rijden te stimuleren.


Volledig elektrisch rijden stimuleren


Meerdere maatschappijen zoals de ANWB, de Bovag, de RAI vereniging en de vereniging Natuur & Millieu willen met een nieuw plan volledig elektrisch rijden aantrekkelijker maken. Ze willen namelijk dat leaserijders met een hybride auto net zoveel bijtelling moeten gaan betalen als mensen met een bezine- of dieselauto. Een hybride auto is namelijk niet volledig elektrisch want het heeft ook nog een benzine of diesel motor.


ANWB-directeur Frits van Bruggen wil volledig elektrisch rijden ook stimuleren voor mensen die niet in een leaseauto rijden. Hij wil dit doen door een aanschafsubsidie en vrijstelling van de belasting te geven.


In 2017 moeten de nieuwe belastingen ingaan. Er komen nu 2 in plaats van 5 verschillende bijtellingstarieven. Een laag tarief voor een volledig elektrische auto van de zaak (7%), en een hoog tarief voor alle andere auto’s (20/21%).


Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën had al eerder aangegeven dat hij een eenvoudiger systeem voor autobelastingen wil, het idee van deze maatschappijen wordt dus gewaardeerd en zal serieus worden bekeken.  


Bron:http://www.nu.nl/politiek/4060109/autobranche-maakt-plan-elektrisch-autorijden-stimuleren.html

Twitter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »