Tesla Model S P85D komt binnenkort uit!

  • Geplaatst op
Tesla Model S P85D komt binnenkort uit!

Foto: Autoweek

Tesla brengt nieuwe Model S uit!

Tesla heeft de nieuwe Model S uitgebracht voor landen die er al een hele tijd om smeekten. Zoals Zwitserland en Noorwegen waar 4x4 aangedreven auto's wel een must is. De P van performance, de 85 voor de accucapaciteit van 85 kWh en de D van dual motor is de nieuwe Model S P85D wel een hele gave auto. De Model S P85D heeft een 700 pk elektromotor en trekt wel in 3,4 secondes naar de 100 km/h. De trekkracht van deze auto is wel 930 Nm. Dit is natuurlijk een gigantisch getal. 

De auto heeft 2 elektromotoren. 1 voorin de auto en 1 achterin de auto. De elektromotor voorin de auto is een wat kleinere motor dan die achterin de auto. De twee assen communiceren met elkaar en kunnen hun kracht verdelen over de wielen zodat er altijd tractie zal plaatsvinden. Als er een band zou doorslippen kan de motor zijn kracht verminderen om zo weer tractie te krijgen op dit wiel. Erg mooi systeem dus!

 

Twitter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »