Goedkoper en groter bereik

Goedkoper en groter bereik

Omdat batterijen goedkoper worden zullen elektrische auto's met een groter bereik ook betaalbaarder worden.

Goedkoper en groter bereik


Volgens het rapport van Rabobank : ‘De elektrische auto : a convenient truth’ worden de prijzen voor batterijen van elektrische auto’s steeds goedkoper, waardoor ze een groter bereik krijgen.


In 2020 zullen de prijzen zelfs dalen tot € 200,- per kWh. In 2025 zal een Nissan Leaf van 30 kWh ongeveer € 4.500,- kosten, dat is dus € 150,- per kWh.


Omdat de batterijen goedkoper worden zullen auto’s met een groot bereik ook betaalbaarder worden. Dit grotere bereik betekent dat meer mensen elektrisch zullen gaan rijden want op dit moment zijn er veel mensen die geen elektrische auto kopen omdat het weinig bereik heeft. De Rabobank denkt ook dat er snel een doorbraak komt voor de elektrische auto. Het rapport van Rabobank gaat er ook vanuit dat over 5 tot 7 jaar de elektrische auto goedkoper zal zijn dan een benzine- of dieselauto.


Er zijn natuurlijk ook nog hobbels op het gebied van elektrische voertuigen. Rabobank is bijvoorbeeld bang dat bedrijven geen grote investeringen durven te doen omdat ze bang zijn voor de kritische houding van consumenten.


Rabobank is dus erg positief over de vooruitgang van de elektrische auto. Volgens het rapport van Rabobank worden batterijen van elektrische voertuigen goedkoper en zullen ze dus een groter bereik krijgen, dit betekent dat meer mensen elektrisch gaan rijden.


Bron : http://www.zerauto.nl/2016/06/07/rabo-rapport-gunstige-vooruitzichten-elektrische-auto/

Rapport Rabobank:

http://www.zerauto.nl/wp-content/uploads/2016/06/Elektrische-auto-rapport-Rabobank.pdf

Twitter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »