Ford investeert 4,1 miljard euro in de elektrische auto wereld!

  • Geplaatst op
Ford investeert 4,1 miljard euro in de elektrische auto wereld!

Foto: autoevolution.com

Ford investeert 4,1 miljard euro in de elektrische auto wereld en wil hiermee onderzoeken gaan doen naar nieuwe batterijen voor hun nieuwe modellen!


Ford heeft donderdag bekend gemaakt dat ze 4,1 miljard euro gaan investeren om nieuwe batterijen te ontwikkelen. Deze batterijen zullen in de nieuwe modellen gebruikt worden die zij willen gaan maken. Ze zijn van plan om in 2020 deze nieuwe modellen uit te brengen. De nieuwe elektrische lijn van Ford zal in een half uur tot 80 procent opgeladen zijn. De nieuwe auto´s zullen een radius hebben van 160 kilometer. Het eerste nieuwe model zal al eerder op de markt gebracht worden. Dit is de Ford Focus Electric. De auto zal eind volgend jaar op de markt verschijnen. Ford wil in 2020 rond de 40 procent van alle Fords elektrisch laten aandrijven. 
Om dit plan te ondersteunen is Ford van plan om een heel nieuwe laboratorium te laten bouwen en hier hun batterijen te laten ontwikkelen. Ook dit kost Ford rond de 9 miljoen euro. Dit laboratorium zal op het terrein van de Universiteit in Michigan komen te staan.
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »