Extra slooppremie bij aanschaf elektrische auto

  • Geplaatst op

Voor je oude, vervuilende auto nog een mooi bedrag krijgen, in Rotterdam kan dat vanaf 14 maart. Sinds die datum is namelijk de zogenaamde sloopregeling van kracht. Bezitters van oude, vervuilende personen- of bestelauto’s kunnen via deze regeling subsidie krijgen voor het laten demonteren van hun voertuig. Met deze regeling wil de gemeente een extra impuls geven aan schonere lucht in Rotterdam.

De hoogte van de premie voor demontage hangt af van een aantal criteria (personen- of bestelauto, benzine of diesel, gewichtsklasse, bouwjaar). Voor een auto op benzine van voor 1992 komt dit uit op € 1.000,-. Een diesel auto uit 2004 kan € 2.000,- opleveren. Daarnaast is er een extra bijdrage mogelijk tot € 6.500,- als er een volledig elektrische of op groen gas rijdende auto wordt teruggekocht. Rotterdammers hebben tot 1 december 2014 om subsidie aan te vragen.

Lees over dit onderwerp meer op de site van de gemeente Rotterdam...

Klik hier voor de bedragen...

Twitter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »