Elektrisch rijden in cijfers (t/m mei 2014) De markt blijft groeien!

  • Geplaatst op

De ingezette groei van elektrische voertuigen die een kenteken hebben gekregen zet zich ook in mei weer door!

In totaal rijden er nu 35.971 elektrische auto’s en elektrische auto’s met een Range Extender in Nederland.

De groei van PHEV (*) loopt iets terug (6,7% naar 5,9%). De groei van FEV (*) zet juist door (van 2,0% naar 3,4% (!)

(*) FEV=Volledig elektrisch voertuig (bijvoorbeeld Nissan Leaf), E-REV= Elektrisch voertuig met brandstofmotor voor het voorzien van de elektro motor van stroom als de accu leeg is (bijvoorbeeld Opel Ampera), PHEV = Elektrische voertuig met brandstofmotor die zowel de motor voorziet van stroom maar ook voor de aandrijving zorgt als de accu leeg is (bijvoorbeeld Mitsubishi Outlander PHEV). En onder de PHEV’s  vallen ook de “gewone” Plug-in Hybride voertuigen (bijvoorbeeld Toyota Prius Plug-in Hybrid).

De best verkopende PHEV is de Mitsubishi Outlander (12.319 stuks), op de tweede plaats staat de Volvo V60 Plug-in Hybrid met 8.231 stuks en de derde plaats wordt ingenomen door de Opel Ampera (4.942 stuks)

Bij de Volledig elektrische auto’s voert de Tesla Model S met 1.578 auto’s de ranglijst aan. Nummer 2 staat de Nissan Leaf met 945 voertuigen en de derde plaats wordt ingenomen door de Renault Zoë met 620 stuks.

Laadpunten

Zonder laadpunten is het rijden met een elektrische auto best lastig, maar gelukkig zit ook deze markt stevig in de lift. Natuurlijk hebben wij hieraan ook ons steentje mogen bijdragen.

Waren er eind 2012 “nog maar”  3.674 openbare (en semi-openbare) laadpunten  te vinden in Nederland, nu staat de teller al op bijna 9.000 stuks.

Het aantal private laadpunten wordt geschat op minimaal z’n 18.000 stuks (!)

Bron:  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Twitter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »