Elektrisch op vakantie

Elektrisch op vakantie

Elektrisch op vakantie is een uitdaging die steeds meer mensen toch aangaan.

Elektrisch op vakantie


Op vakantie met de elektrische auto is een uitdaging die veel mensen niet aandurven, maar toch zijn er steeds meer vakantiegangers die met de elektrische auto reizen. Door je reis goed te plannen en alle apps die je laten zien waar oplaadmogelijkheden zijn is het te doen.


Je moet natuurlijk je reis goed plannen maar ook opletten voor files die je accu zo leegtrekken. Daarom kiezen de meeste mensen er toch voor om met een hybride auto op vakantie te gaan, je kan namelijk terugvallen op de benzine- of dieselmotor.


Ook Ad Vonk van de ANWB zegt dat het nog een uitdaging is, hij zegt dat elektrische rijders niet snel stil komen te staan in de file maar dat ze wel moeten opletten op de verschillende betaalwijzen bij laadpalen. Bij veel laadpalen is de manier waarop je betaald namelijk anders. Veel Nederlanders hebben een New Motion pasje waarmee je kan opladen. In het buitenland werken deze pasjes vaak niet maar hier wordt hard aan gewerkt door New Motion. Je kunt nu in Berlijn bijvoorbeeld bij een aantal palen al je Nederlandse New Motion pasje gebruiken om te laden.


Sommige mensen vinden het een sport om te kijken hoe ver ze komen met een elektrische auto. Er zijn ook veel forums op het internet waar mensen met elkaar delen waar in het buitenland laadmogelijkheden zijn en hun ervaringen.


De fabrikant van Tesla heeft al een heel netwerk van superchargers en laadpalen opgezet van Spanje tot Noorwegen. De auto’s zijn uitgerust met apparatuur die je naar de volgende laadplek loodst.


Elektrisch op vakantie blijft dus nog steeds een uitdaging maar er komen steeds meer middelen die helpen en steeds meer mensen gaan de uitdaging aan.


Bron: http://www.ad.nl/reizen/elektrisch-op-vakantie-blijft-uitdaging~a75506a1/

Twitter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »