37 nieuwe snelladers in Belgie

  • Geplaatst op
37 nieuwe snelladers in Belgie

Snellaadproject fast-E start met plaatsen van 308 snelladers

Allego, de aanbieder van het grootste Europese snellaadnetwerk, heeft vandaag als leider van het consortium fast-E het officiële startschot gegeven voor een snellaadinfrastructuur tussen Brussel, Berlijn en Bratislava. Fast-E is een initiatief voor de uitbreiding van een basisinfrastructuur voor elektrisch vervoer langs Trans Europese Netwerken vastgesteld door de Europese Commissie. Fast-E is het grootste EU ondersteunde infrastructuurproject voor elektrische voertuigen. Het project heeft een totale investeringsomvang van rond de 18 miljoen euro en ontvangt een subsidie in het kader van Connecting European Facilities.

37 snelladers in Belgie

In het kader van dit project worden in België, Duitsland, Tsjechië en Slowakije 307 elektrische snelladers geïnstalleerd langs de TEN-T corridors. Alleen al in België worden voor het eind van dit jaar 37 zogenaamde Triple-Chargers geplaatst bij Total-tankstations, waarvan 26 op autosnelwegen (1 laadpaal voor 2 wagens per station), waarmee alle gangbare elektrische voertuigen snel geladen kunnen worden.

“Fast-E is het grootste private initiatief voor de bouw van de basisinfrastructuur. Het is eveneens het grootste infrastructuurproject voor elektrische voertuigen dat door de Europese Unie financieel ondersteund wordt voor 50% van het totale investeringsvolume van rond de 18 miljoen euro” laten de projectpartners weten.

Bart Tommelein, Minister van Energie: “Elektrisch rijden biedt een oplossing voor de uitdagingen op vlak van propere mobiliteit. Positief is dat steeds meer Vlamingen elektrisch willen rijden. Maar enkel met meer laadstations kunnen we het elektrisch rijden verder stimuleren. Tegen 2020 moet Vlaanderen 5.000 extra publieke laadpunten, 300 CNG-tankstations en 20 waterstofstations tellen. Daarom steun ik het elektrisch snellaadproject van Total en fast-E in Ruisbroek, in Vlaanderen en in België. Het maakt het elektrisch rijden opnieuw een stuk interessanter.”

Twitter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »